DANAS ĆE BITI SAHRANJENA SVETLANA DRAGIJEVIĆ: Umrla 40 dana posle sina, drugi sin i muž u zatvoru
Svetlana Dragijević, Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

ZLOT

DANAS ĆE BITI SAHRANJENA SVETLANA DRAGIJEVIĆ: Umrla 40 dana posle sina, drugi sin i muž u zatvoru

Tog 4. aprila ove godine do Svetlane je stigla najstrašnija vest

Objavljeno: 08:06h

Svetlana Dragijević iz Zlota danas će biti sahranjena pored sina.

Do zadnjeg dana tvrdila je da njeni najmiliji nisu krivi za smrt malene Danke Ilić (2) iz Bora.

Naložena je obdukcija njenog tela.

Tog 4. aprila ove godine do Svetlane je stigla najstrašnija vest. Njen sin uhapšen je zbog teškog ubistva, dan kasnije policija je privela i njegovog rođenog brata i oca. Iako je sve priznao u policiji ona je do sudnjeg dana tvrdila da je nevin.

Svetlana Dragijević
Svetlana Dragijevićfoto: Nemanja Nikolić

Drugog sina izgubila je 7. aprila kada je umro u pritvoru u Policijskoj stanici u Boru. Viši sud u Zaječaru Radoslavu je odredio pritvor do 30 dana.

Svetlana je, tako, ostala sama u kući u Zlotu.

Samo nekoliko sati pred smrt dala je potresnu ispovest koju mi prenosimo u celosti.

- Bespomoćna sam i bolesna. Pala sam ispred kuće na stepeništu i onesvestila se, sada ugruvana danima ležim u krevetu. Nema ko ni čašu vode da mi primakne. Niko me više ne posećuje. Ponekad neko dođe iz komšiluka ali retko, baš kad imaju vremena. Život mi je skroz upropašćen. Jednog sam sina sahranila, drugi je u zatvoru , Rade zatvoren. Ja ni do doktora ne mogu da odem sama . Snalazim se kako znam i umem - rekla je Svetlana Dragijević, koja je samo jednom u Višem javnom tužilaštvu od kada se zločin dogodio u prisustvu tadašnjeg advokata Nebojše Živanovića dala iskaz da o ubistvu male Danke ništa nezna i dobila status povlašćenog svedoka.

- R. je tražio da se advokat promeni ja ništa ne znam o tome. Njega bi trebalo uskoro da puste kući valjda do 29. maja, a D. je u Beogradu. Kako će se ovo završtiti ne znam , ali znam da od mojih niko nije kriv. Policija me više ne posećuje, zar su malo ovde bili, vala dosta je više - rekla je Svetlana Dragijević.

Ubistvo male Danke Ilić u Banjskom Polju dogodilo se 26. marta , kada su je službenim kolima u pripitom stanju udarili a potom ugušili radnici JP,,Vodovod" u Boru. Telo deteta su odneli i zakopali na divlju deponiju na Starobanjskom putu i nakon dva dana, D. D. zajedno sa pokojnim bratom, koji je nakon hapšenja od posledica srčanog udara preminuo u Policijskoj upravi u Boru i ocem, premesitili na dugu lokaciju za koju se ni dan danas nije saznalo.

1 / 7 Foto: MUP

Telo male devojčice Danke Ilić (2) ni nakon dva i po meseca još uvek nije nađeno.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

(Espreso/Telegraf.rs/Jelena Paunović /Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.